Een creatief loopbaantraject, wat is dat?

Aan een creatief loopbaantraject gaat altijd een kennismakingsgesprek vooraf. In dit kennismakingsgesprek wordt de vraag verhelderd en het traject op de individuele persoon afgestemd. Belangrijk is dat er een ‘klik’ moet zijn tussen de persoon en coach. Los van een gesprek met een coach kun je ook kiezen voor een cursus persoonlijke ontwikkeling.

Om te ontdekken wat je wilt en wat bij je past wordt er in het traject gebruik gemaakt van alles wat je als mens in je hebt. Er wordt een beroep gedaan op je verstand, je gevoel, daarnaast ook op je creativiteit en verbeelding. Door het aanspreken van deze creativiteit en verbeelding kom je bij diepere lagen van jezelf dan die gewoonlijk aangesproken worden. Je krijgt hierdoor meer zicht op je onbewuste drijfveren, je dieperliggende motieven en je innerlijke wensen. Tijdens het traject ga je ontdekken wat je kwaliteiten zijn, waar je hart ligt en waar je goed in bent. Ook is er aandacht voor wat je belemmert om te doen wat je echt leuk vindt en hoe je dit kunt ombuigen naar een uitdaging. In de laatste fase van het traject ga je kijken hoe jij je plannen concreet kunt maken.

Verschillende werkvormen

Om dit te bereiken worden er in het traject meerdere werkvormen gebruikt. Naast gesprekken wordt er gebruik gemaakt van visualisaties, diverse spellen, teken- en schrijfopdrachten. Zo’n traject is geschikt voor mensen die verantwoordelijkheid voor zichzelf, hun keuzes en hun leven willen nemen. Zelfreflectie is een belangrijke voorwaarde.

Wat kan een creatief looopbaantraject je opleveren?

  • Een (andere) baan
  • Inzicht in je kwaliteiten en valkuilen
  • Weten wat je tegenhoudt in werken
  • Waar je naartoe wilt; wat je inspireert
  • Inzicht in waar de kern ligt van wat je wilt in je loopbaanwens
  • Weten welke stappen je moet gaan zetten om werk te vinden wat je vervult