Hoe vind je een goede stagiair voor jouw onderneming?

De stage wordt door veel studenten bestempeld als één van de leerzaamste periodes uit de schoolcarrière. Dat is natuurlijk niet voor niets zo. In deze periode doet menig student enorm veel praktijkervaring op die ze op school niet, of in mindere mate, op kunnen doen. Als onderneming kan je hier natuurlijk op inspelen en een goede stageplek faciliteren. Zo blijven stagiairs bij je terugkomen en hou je er waardevolle relaties of misschien zelfs potentiële werknemers aan over. 

Maar hoe werf je de beste stagiairs voor jouw bedrijf? De praktijk leert nog wel eens dat het voor ondernemingen lastig is om de juiste mensen binnen te halen voor een stageplek. Gezien het aantal stageplekken in de meeste bedrijven vrij beperkt is, is het natuurlijk wel van belang dat de keuze voor een stagiair treffend is. 

Vacatures 

Het vinden van een stagiair begint bij het opstellen van goede stage vacatures die gericht zijn op een specifieke doelgroep. Wanneer je een stage in Groningen te bieden hebt, is het natuurlijk logisch dat je geen sollicitanten uit het uiterste zuiden van het land wenst te hebben, tenzij ze natuurlijk tijdelijk willen verhuizen. Wees in de vacature duidelijk over wat je wenst van de stagiair en wat je de stagiair allemaal te bieden hebt. Zo voorkom je al in een vroeg stadium de eerste mismatches. 

Sollicitatie 

Uit een eerste sollicitatiebrief kan je al veel informatie halen. Kan de student een goede brief opstellen? Slaat hij een toon aan die aansluit bij je onderneming of lijkt de brief er eentje die generiek is en naar meerdere bedrijven gestuurd kan zijn? Je bepaalt zelf hoe belangrijk de brief is, maar houd in het achterhoofd dat de kans groter is dat de student gemotiveerd is om specifiek bij jouw bedrijf stage te lopen als de brief ook echt naar jouw onderneming toe is geschreven.  

Op basis van de brief nodig je in de meeste gevallen de student uit voor een gesprek en onderzoek je verder of er een match is. Komt de student overeen met de gemotiveerde persoon die je voor ogen had op basis van de brief? Geeft de student vlot antwoord op de vragen die je stelt en is er sprake van een klik? Dat zijn belangrijke zaken die je in een dergelijk gesprek moet afvragen. Natuurlijk werkt zo’n gesprek twee kanten op. Het is voor de student ook belangrijk om de kans te krijgen om vragen te stellen en te onderzoeken of er een match is. 

Casus  Tegenwoordig zie je steeds vaker dat bedrijven gebruik maken van een casus. Hiermee kan de student aantonen dat hij of zij ook daadwerkelijk het inzicht heeft wat je verwacht op basis van de brief. Zorg bij het geven van zo’n opdracht wel dat het een beknopte opdracht is en leg de druk niet te hoog. Het is tenslotte een kennismaking met het bedrijf en de werkzaamheden ervan. Het gaat dan ook niet om de perfecte uitvoering, maar meer om het inzicht van de student wat hieruit naar voren kan komen.