Studiekeuzestress: wat moet ik doen?

Heel veel leerlingen in hun examenjaar kampen met deze vraag: welke studie moet ik kiezen? Sommige leerlingen zijn nog maar 16 jaar als ze al een ingrijpende keuze moeten maken voor de rest van hun leven en dat kan echt ongelooflijk lastig zijn. Of ze nu van de Mavo, Havo of het Vwo afkomen. Mensen van ieder niveau en iedere leeftijd kan het overkomen helaas. Dan kan het slim zijn om misschien iemand in te schakelen die samen met jou gaat zitten om te kijken welke studie het beste bij jou past, op deze manier ben je klaar voor de toekomst.

Een goed bureau in Amsterdam

Als je in Amsterdam naar school gaat heb je best wel geluk want er zitten heel veel vervolgopleidingen in de buurt. Er zijn MBO, HBO, en universiteiten die de meest uiteenlopende studies aanbieden op elk gebied mogelijk. Logisch dat jij dan verdwaald in het web van studies. Met een studiekeuze Amsterdam bureau kan jij uit de brand geholpen worden om erachter te komen wat er echt bij je past. Dit bureau werkt op een unieke manier waarin in bepaalde stappen wordt toegewerkt naar een keuze die speciaal voor jou, en samen met jou is uitgezocht.

Hoe is het bureau werkzaam

Hierboven werd vermeld dat het bureau werkzaam is op een eigen unieke manier, maar hoe zit dit precies in elkaar? De meeste bedrijven en studiekeuzecoaches werken volgens bepaalde testen. Dit zijn vaak copy paste testen waar uiteindelijk steeds hetzelfde antwoord uit zal komen waar je misschien niks mee kan. Ook op middelbare scholen wordt vaak gebruikgemaakt van deze testen. Uiteindelijk zullen hier vrij logische antwoorden uitkomen en mensen die vaak niet weten wat ze willen in hun leven hebben ook niks aan testen. Daarom werkt een bureau met 7 gesprekken waar aan de hand van interesses gekeken gaat worden.

De ervaring van een deelnemer

Er zijn veel mensen die in het verleden naar een bureau zijn gegaan en op deze manier achter hun droomstudie kwamen. Een meid die zelfs een hele bachelor en masteropleiding had gevolgd kwam erachter dat ze hier niks mee wilde en dus eigenlijk een soort probleem had. Tenminste dat dacht ze, door het voeren van hele gesprekken met de coaches kwam ze uiteindelijk te weten wat nou echt het beste bij haar past. Dit was een heel intensief project maar uiteindelijk was ze erg blij dat ze het gevolgd heeft. Ga jij ook de stap zetten naar een bureau?

Laat een reactie achter